Uzgojila sam biljku avokada

Dragi moji, odlucila sam podjeliti s vama kako sam od pojedenog avokada sacuvala kosticu i uzgojila svoju biljku avokada koja jos uvijek raste. Avokado sam kupila u supermarketu (nikakav organski ili specijalan avokado) i nakon sto sam pojela svoj avokado, odlucila sam ne baciti kosticu vec ju probati uzgojiti kao biljku. Sve se to dogodilo u listopadu (oktobru) prosle godine i evo kako izgleda i u kojoj je fazi sada, 3 mjeseca nakon….

Ako i vi zelite uzgojiti ovakvo zivo bice, bitno je da polovica kostice bude tjednima natopljena u vodi. A to ce te moci izvesti tako sto ce te malkice zapiknuti cackalice u avokado da bi moglo biti pola u vodi, a pola u zraku :-). Takodjer pratite da razina vode uvijek bude jednaka.

U nastavku vam stavljam slikice svog avokadica od rodjenja :-). Zelim samo napomenuti da taman kad sam mislila da od njega nece biti nista i da to meni nece ici, on je proklijao i poceo mu je korijen rasti :-). U zadnjih tjedan dana raste ko gljiva, razlistao se i tek sad izgleda kao nekakva mlada biljkica.

One thought on “Uzgojila sam biljku avokada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s