Avene kreme za lice sa visokom zaštitom od sunca

Avene zastita za lice

Pozdrav drage moje krasotice! 🙂 Danas cu vam predstaviti svoje dvije kreme za lice sa zastitom od sunca koje koristim od proizvodjaca Avene. Prva je Anti-aging sa SPF +50, a druga je tonirani fluid takodjer sa zastitnim faktorom 50. Ove proizvode koristim jos od zime (da znam, cudno zvuci po zimi nanostit 50spf ali eto nismo svi isti 😛 ).

Avene Anti-aging krema sa zaštitom od sunca SPF +50

Ovu kremicu koristim u zadnje vrijeme gotovo svakodnevno. Iako dolazi u pakiranju od samo 50ml nekako ju nekim cudom jos uvijek imam :-). Pretpostavljam da je to zbog pumpice koja dozira da ne istisnite previse tijekom apliciranja. Nisam imala osjecaj tezine na licu niti bilo kakve negativne reakcije. Ten mi se nije pogrsao, nisam osjetila niti previse sjaja na licu…. Jedino sto bih mozda malo zamjerila je sto mi je krema previse bijela 😀 . Znate ono kad ste po prirodi blijedokozni i onda i ono malo boje kad uhvatite se ne vidi jer stavite ovu kremu pa ispadnete jos svjetlije prave aristokratske puti :-)… e to, to vam hocu reci. Sve ostalo je za 5 ! Upravo taj korak bijeline me potaknuo da kupim i tonirani fluid. (To je ovaj drugi proizvod na slici).

Ono sto me osobno najvise privuklo kod ovog proizvoda da ga kupim je sto usporava starenje (ipak sam ja sad u 30-tima). Sto ima u sebi termalnu izvorsku vodu (sto znaci umirujuce za lice, te da nece biti iritacija) i sto je bez mirisa. Veliku prednost dajem preparatima za lice bez mirisa. Vjerujem da se mnogima nece svidjeti sto nema mirisa, ali ja sam se priviknula na to da za lice uvijek biram kreme ili bez mirisa ili sa sto blazim mirisom.

Ako niste znali miris bas i nije dobro dosao u kremama jer sadrzi dodatne sastojke poput alkohola koje licu ne donose bas blagodati…

Tekstura kreme je gusca, ali ne pregusta. U usporedbi sa ostalim ljekarnickim(apotekarskim) kremama u slicnom rangu ovo je neka normala. Ipak ima SPF +50 , a osjecaj na licu je suh i ugodan. Od sunca odlicno stiti, nisam niti jedamput izgorila cak ni nakon mokrog i lica oblivenog znojem i sto se toga tice, tu sve stima! 🙂 Vodotporna je.

Krema ima i oznaku za fotozastitu. Mozda vam to nista ne znaci, ali meni koja imam stotine madeza na licu ta oznakica dodje kao dobar plus pri kupovini. Takodjer ima i antioksidans te solidno dobro hidrira kozu.

Cijena kremice je oko 150kn ovisi od ljekarne i iznad 20 eura u EU. Na snizenju i manje. Proizvod dolazi u kutiji sa papirom za upotrebu kao kod lijekova. Ako ste vec koristili Avene proizvode onda znate. Sve u svemu kod mene je krema prosla 🙂 .

Avene Tonirani fluid za zaštitu od sunca +50

Ukratko, po mom dozivljaju vrlo slicni sastojci kao i kod prethodnog proizvoda. Osim sto nije anti-aging i sto je tonirana krema. Razlika je sto mi se lice sjajilo nakon nekoliko sati. A nekako bas i ne simpatiziram poslije toga previse te proizvode koji uzrokuju sjajenje lica jer imam mjesoviti tip lica sa naglasenom T-zonom. Tko ima, znati ce o cemu pricam. Ali je dobra stvar sto sam ga na krace relacije koristila umjesto pudera. I jako lijepo mi je ujednacio lice. Fluid takodjer dobro stiti od sunca, ima termalnu vodicu u sebi, antioksidans, minerale, fotozastitu i vodootporan je. Samo pripazite kod aktivnosti koje izazivaju znojenje da si ne zaprljate odjecu. Preporucam samo za lice. Kod vrata vec moze doc do prljanja :-). Cijena je uglavnom iznad 120kn (cca 20eura). Pakiranje je 50ml i ima pumpicu. Takodjer dolazi u kutijici i ako nekog slucajno zanima proizvodi su iz Francuske. Iz poznatog sela koje je bogato termalnom vodom i gdje postoji centar u kojem se ljudi lijece od koznih oboljenja :-).

Drage moje krasotice, to bi bilo sve za danas od mene. Uzivajte i cuvajte svoje lice! 🙂 :*

Vasa Mateja….

3 thoughts on “Avene kreme za lice sa visokom zaštitom od sunca

Leave a comment