Elizabeth Arden – White tea

Danas cu vam pisati o jednom mirisu koji vjerovatno nikad nece prestati biti u mojoj kolekciji parfema. Da odmah napomenem, to nije neki skupi parfem koji vrijedi masne pare 🙂 pa ako ste veliki kolekcionar popularnih parfema, ne vjerujem da ce vas ovaj nesto zadiviti (ili mozda i hoce) jer ovo je toaletna vodica koja je dostupna svima, i da dobro ste razumili nije parfem vec toaletna voda.

U mom zivotu ovaj miris ima posebnu pricu, ali nekako… predugo bi trajalo da o tome pisem. Samo cu reci da sam s njim dozivila sve i svasta :-D. I dobroga i manje dobroga… ali nisam ga se odrekla! Ne, nee… ima on nesto u sebi. Nesto da pripada meni :-). Nekako je bas moj….

Tko je upoznat s parfemima Elizabeth Arden, zna da im i nisu nesto bas kad je u pitanju kvaliteta. Necemo se lagat, imaju veliki izbor parfema i jako su povoljni, ali mozda ih svega nekoliko vrijedi. Ne bih bas preporucila da bacate novce i kupujete na prvi njuh samo zato sto su jeftini. Ja sam ih probala oko 15ak i ovo je po meni jedan od dva koji bih preporucila . Drugi je 5th Avenue. I to je parfem koji preporucujem ozbiljnijim damama. Nikako tinejdzericama ili djevojkama u 20-tima.

Glavne note ovog mirisa su; zelene note, cvijece, puderaste note, drvene note i aromaticnost.

Ono sto mene zadivljuje kod ovog parfema su osjecaji koji se probude u meni. Osjecaji cistoce i elegancije, a opet nekako zenstvenosti. Onako, primjetan je s obzirom da nije parfem i da mu je trajanje nekih 2-3h. A opet, nije napadan i ne izaziva glavobulju (meni itekako bitno). Rekla bih da parfem jos predstavlja njeznost, profinjeost i budi tu neku zainteresiranost kod drugih koji ga primjete. Zanimljivo je sto sam komplimente za ovaj parfem dobila najvise ikada. Ni skupi Tiffany, Lancome,Chanel, Armani, Gucci…. nisu ga ni u pola nadmasili. I to je ono nesto sto taj miris ima da ga toliko volim. Ne mora biti skup ni postojan (postojanost mu je slabija i potrebno je vise puta tijekom dana spricnut ako hocete da se osjetite na kilometre), ali ima svoj potpis i svoju raznolikost da se ne stapa s nekim skupim verzijama pa ga se svrstava u kos kopija luksuznijih parfema.

Nekako mi je normalno da mladji ljudi koji vole parfeme udjele kompliment kako mirisite, isto kao clanovi obitelji ili blize kolege s posla. Ali kad vam dijete na biciklu koje par puta prodje kraj vas kaze ” teta bas fino mirisite” onda znate da je miris ugodan. Ili kad vam stariji gospodin (penzijoner) u cekaonici doma zdravlja kaze da lijepo mirisite i pita “Gdicna, jel bio jako skup taj miris?”… tad znate da valja ;-).

pakiranje od 100ml

Opcenita recenzija parfema

Pakiran je u elegantnu jednostavnu zamucenu bijelu bocicu i prema dnu se bocica prozire. Ima plasticni cep, ali pri dodiru se cini kao da je i on od stakla. Cep se vrlo lako da izgubit ako miris planirate seljakati po torbama pa je dobro biti oprezniji u takvim situacijama. Osim naravno ako vam je svejedno ako ga izgubite. Jos jednom cu napumenuti tocno sve note koje parfem sadrzi, a to su: mandarina, muskatna zalfija, iris, paprat, bijeli caj, amber, morske note i egzoticno drvece. Trajnost parfema po mom iskustvu je izmedju 2 do 3h . I vise je ljetni parfem.

Cijena manjeg pakirnja – 30ml je oko 150kn nekad i manje, 50ml cca200kn, 100ml cca360kn. U nekim ducanima cijena doseze i do 460kn, ali vjerujte mi vidjela sam da se nudi puuuno jeftinije. Takodjer ako se odlucite na kupnju ovog parfema, a volite putovati ili imate nekoga tko cesto boravi po aerodromima, zamolite ga da vam kupi tamo jer na aerodromima su znatno jeftiniji. Veliko pakiranje od 100ml mozete kupiti za 20ak eura.

Drage krasotice, saljem vam lijep i mirisni pozdrav!

Vasa Mateja….

One thought on “Elizabeth Arden – White tea

Leave a comment