4 godine bez TV-a

Dragi krasni ljudi, drage krasotice… Odlucih vam napisati nesto o sebi za sto mi se ljudi zacude kada im spomenem. Vecinom ovi malo stariji. Naime vec cetiri godine zivim bez televizora. Nije to nista neobicno ni cudno, jer okruzeni smo neprestano internetom, ali pretpostavljam da ce nekima biti zanimljiva ovakva situacija. Pa ako netko provodi dosta vremena uz televiziju, bit ce mu zanimljivo moje iskustvo.

Ok, necu puno filozofirati. Nije nista specijalno niti puno drugacije. Informacije i vijesti dobivam kroz druge uredjaje poput mobitela, laptopa, radija u autu, kolega na poslu… Tako da nekim cudom ne ostanem nikad ne informirana. Ako mislite da ne volim gledat serije ni filmove, tu se varate. Netflix obozavam. A i puno slobodnog vremena provodim uz Youtube.

Jedina razlika je u tome sto mi nitko ne “servira” sadrzaj koji cu gledati vec sama odlucujem sto cu gledati i pratiti. I vrlo je jednostavno zivjeti bez TV-a, ali zato bi mi bilo vrlo komplicirano bez interneta ili bez i jednog i drugog. Mislim da bih se tada osjecala izrazito sama i usamljena.

Da li nekad pozelim imati upaljen TV?

Ooo da! Osjecaj upaljenog TV-a me podsjeca na bezbrizne opustene dane u obiteljskom domu. Asocira me na ugodne i tople trenutke. Gdje uvijek netko nesto prica, gdje je strka i zbrka :-).

Da li cu opet ikad imati TV?

Vrlo vjerovatno. I sad on postoji u dnevnoj sobi samo se ne “pali”, nije ni spojen na antenu. Skuplja prasinu i super se uklapa kao dio namjestaje u dnevnom boravku. Moje misljenje je da dok partner i ja radimo punom parom i vecinu vremena smo odsutni nam zapravo i ne treba. Mozda jednog dana kada cemo vise vremena provoditi doma i imati djecu.

Realno, prestanak upotrebljavanja televizora ne pretstavlja nista drasticno strasno, i nije nista posebno niti drugacije, ali za sve koji su rekli da ne bi mogli bez TV-a, mislim da bi mogli i mislim da je mladjim generacijama upotreba TV-a potpuno nebitna. Dok bi vecina (tu i sebe svrstavam) bez interneta bili na “aparatima” 😀 .

Toliko od mene, bio je ovo kratak postic… Uzivajte u danu, primjetite dobre stvari oko sebe budite sretni i iskoristite slobodno vrijeme najbolje sto mozete!

Topli pozdrav!

Mateja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s