Upoznajte sebe

Veliki pozdrav drage krasotice i krasotani! Danas cu vas pokusati malo zabaviti i predloziti vam jedan izvrstan test osobnosti za koje je vjerovatno mnogo vas culo, ali sigurna sam da mnogi od vas za njega i ne znaju.

Radi se o online testu ’16 Personalities’ ili u prijevodu test osobnosti. Prema teoriji o tipovima osobnosti kazu da je tip osobnosti urodjen i da se ne mjenja. Ali isto tako ako netko drasticno promjeni zivotne navike vjerovatno je i da ce se tip osobnosti mozda promjeniti, ali ce si vjerovatno i dalje zadrzati u istoj kategoriji osobnosti. Test je sastavljen od 4 kategorije u kojoj svaka kategorija sadrzi 4 tipa osobnosti. Poznato je da se tipovi osobnosti iz istih kategorija bolje slazu jer imaju dosta toga zajednickog. Ali necu vam previse odavati, neka vam bude zanimljivije :-D. Ja sam do sad test rjesavala 3 x zivotu. Sve u razlicitim fazama zivota. I da, uvijek mi je ispalo isto. Imala 19 ili 29 godina.

Test je besplatan i ovdje cu vam ostaviti link da ga i sami rijesite i saznate koji ste tip osobnosti 🙂 https://www.16personalities.com/hr .

Nadam se da cete se zabaviti i jos bolje upoznati sebe. Mozete takodjer predloziti i svojim bliznjima da rijese test pa zajedno prokomentirati da li ima podudarnosti s vama. Najbitnije je da budete iskreni kod davanja odgovora i uzmite si sigurno 20-ak minuta, mozda cak i pola sata za rjesavanje testa.

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Jos je bitno napomenuti da je ovo jedan od najtocnijih i najpoznatijih testova za odredjivanje licnosti u svijetu. Cesto se ovaj test koristi u velikim firmama diljem svijeta kod izbora buducih zaposlenika. Ali takodjer i kod intervjua za posao cesto postavljaju pitanje kojem tipu licnosti (osobnosti) pripadate jer pretpostavljaju da to znate. Mnogi studenti pa i srednjoskolci su taj test rjesavali, ali su zaboravili. Tako se znaju zbuniti i ne sjete se kojem tipu 16 osobnosti pripadaju. Zato ako ste zaboravili ili ako niste znali, vrijeme je da saznate! 🙂 Upoznajte se jos bolje i da, obavezno komentirajte kojem tipu pripadate! ;-).

Mateja

One thought on “Upoznajte sebe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s